Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Persbericht 14 mei 2014

Eerste twee afleveringen van komische serie Vacature vanaf 13 mei te zien Regio TV Info Thuis. Vanaf 13 mei zendt Regio Tv Info Thuis de serie Vacature uit onder de zendtijd van het Haags Comedy Festival. Momenteel zijn de makers op zoek naar sponsoring en crowdfunding om ook de volgende afleveringen van het eerste seizoen te kunnen realiseren.

De samenwerking met het bestuur en de comedians van het Haags Comedy Festival zal hierin een rol spelen.

Over Vacature

Vacature volgt de belevenissen van het hoogopgeleide werkloze koppel Chiel Ramaeckers (Pieter Verelst) en Mara Keijser (Liza Kollau). Elke aflevering draait om de zoektocht naar een baan. Heel soms is het die felbegeerde droombaan die precies aansluit op hun opleiding en ambities, maar meestal een functie ver onder hun niveau die ze tot hun frustratie ook al niet krijgen. Chiel is wegbezuinigd bij het bedrijf waar hij al jaren als vertegenwoordiger werkte. Sindsdien is hij niet meer zo zeker van zichzelf en zijn zenuwen saboteren zijn sollicitaties. Mara is vol enthousiasme en ambitie nu ze net is afgestudeerd als cultureel antropologe maar ze heeft nul ervaring. Dat ze niet worden aangenomen ligt deels aan Chiel en Mara, maar ook aan de sollicitatiecommissies die rare vragen stellen en extreem hoge eisen stellen.

Als Chiel en Mara niet binnen een paar maanden een baan vinden, kunnen ze hun hypotheek niet meer betalen en moeten ze noodgedwongen bij Chiels dominante moeder intrekken…

De serie is behalve komisch en actueel ook heel herkenbaar voor iedereen die solliciteert.

Over de totstandkoming

Filmmakers willen films maken. Zo simpel is het. Maar de fondsen hebben minder subsidies te vergeven, de trajecten duren lang en producenten zijn wispelturig. Om deze redenen zijn de makers zelf begonnen met het ontwikkelen en realiseren van een eigen serie. Zonder budget en met geleende apparatuur. Maar met een enthousiaste cast en crew die gelooft in de serie en bereid was twee afleveringen gratis te werken. Het resultaat is Vacature dat is gestart als webserie en momenteel ook te zien is op YouTube.

Over de makers

Jimmy Tai is regisseur en werkt al jaren in de filmindustrie. Hij maakte diverse korte films, waaronder Special Offer en Former Lovers.

Special Offer - http://youtu.be/W9M1NgqN46c

Former Lovers -http://youtu.be/tduvOF17pjI

Maarten van den Broek is scenarioschrijver en acteur. Hij schreef onder andere afleveringen van de televisieseries Dokters en De Kliniek.

Eveline Hagenbeek is scenarioschrijver. Haar scenario Rokjesdag werd bekroond met de Visser-Neerlandia Prijs voor scenario 2013.

Over de acteurs

Pieter Verelst (24) volgt de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Momenteel is hij te zien in het theaterstuk Oresteia van het Noord Nederlands Toneel onder regie van Gerardjan Rijnders.

Liza Kollau (22) volgt de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Dit jaar speelt en zingt ze in de productie Night of the Proms van Orkest Concordia.

Einde persbericht

Voor meer informatie of interesse voor sponsoring:

Eveline Hagenbeek

T: 06-241 39 395

[email protected]

Maarten van den Broek

T: 06-300 36 929

[email protected]

Facebook: www.facebook.com/vacaturedeserie

Twitter: @vacaturedeserie

www.youtube.com/user/vacaturedeserie

of contact Haags Comedy Festival: [email protected]

Fotocredit: Arthur Wubben

Vacature aflevering 1

Vacature aflevering 2